DİYARBAKIR / SUR - Özekli İmam Hatip Ortaokulu

Özekli İmam Hatip Ortaokulu

Adres
ÖZEKLİ MAH. YILDIZ/1 CAD. ÖZEKLI IMAMHATIP ORTAOKULU BLOK NO 5/1 SUR / DİYARBAKIR
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
Misyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran, üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tekli eğitim öğretim verilmektedir. Okulumuz taşıma merkezidir. Civar köylerden servisle taşıma yapılmaktadır. Taşımalı öğrencilere öğlen sıcak yemek verilmektedir.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım özel servis ile yapılmaktadır. İsteyen kendi aracı ya da belediyeye ait otobüs ile gelebilir. Okulumuz Diyarbakır-Hani ana yoluna 4-5 km uzaklıktadır. Diyarbakır-Hani arası faal her zaman araç bulunur. Diyarbakır Hani ve Kocaköy de okulumuza ulaşım sağlanır.
Yerleşim Yeri
Beldemizde bir kaç kahve ve bakkal dışında, sağlık ocağı, jandarma karakolu, cami ve belediye binası vardır. Beldemiz beldeden çok köye benzer ve köy yaşamı hakimdir. Nüfusu 3 bine yakındır. Geçim kaynağı hem tarım (buyday, mercimek) hem de büyükbaş hayvancılıktır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Diyarbakır il merkezine 55 Km´dir. En yakın ilçe olan Kocaköy ilçesine 13Km, Hani ilçesine 27km´dir.
TÜBİTAK-4006, E-TWİNNİNG